Doorgaan naar hoofdcontent

Celia Linkparty


Naaiboekjes, je hebt er altijd teveel en altijd nodig. Zeker wanneer er een nieuw uitkomt. Wat dan nog leuker is, is altijd uitkijken naar de volgende editie, en mocht ik een kijkje nemen naar de nieuwe patronen van het nieuw naaitijdschrift Fibre Mood. Nuja, nieuw, het is al aan haar 3e editie bezig!

Ik stelde me meteen kandidaat om een vrolijk jurkje te testen, namelijk de Celia. Gezien ik vorige maand een nieuwe overlock kocht, was dit het moment om hem uit te testen. Ik kan er uren over babbelen, maar daarover gaat deze blogpost niet. Neenee, dus, Celia! De naam alleen al, straalt klasse, pit en bloemetjes uit. Het jurkje trouwens ook.

Waar moet ik beginnen? Goh, de tekening sprak me enorm aan, een asymetrisch topje, een rimpelrokje eronder, redelijk simpel en makkelijk voor een beginnende naaister, die toch meer ineen wilt zetten dan een gewone trui als eerste stuk.Ik maakte de 110 (5jaar) voor mijn net 5 geworden kleine dame. Het uitknippen ging vlotjes, je krijgt meteen een beeld hoe je jurkje eruit gaat zien, wat je motiveert om het ineen te zetten. De handleiding is duidelijk geïllustreerd en je krijgt een duidelijke uitleg wat het rimpelen aangaat. Ik deed alles met mijn overlock, op het rimpelen en het zomen na, hier gebruikte ik mijn naaimachine voor.

Na een klein uurtje was ik klaar met mijn eerste Celia! Elien vond het een danskleedje, wat ik als mama echt aanzie als een compliment. Ik gebruikte een zwaardere tricot, in plaats van de sweaterstof, met bloemetjes en koos voor boordstof met glitters in om hem extra feestelijk te maken.


 Ik moet zeggen dat ik hem wel geslaagd vind, het okergele boordstof pas perfect bij de bloemetjes, en mijn dochter? Die poseerde als een model en zei dat het goed was.
Wat vinden jullie?

Patroon: Celia uit Fibre Mood #3
Stof: bloemetjes Penelopy van Designed by Poppy, boorstof met glitter ook van Poppy (beide gekocht bij de lapjeskraam in Maastricht
Laarsjes: Bristol
Maatje gebruikt: 110, Elien is 5 van in november.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naaien: Neptun Jas softshell

Het weekend van 22-24 februari vertrok ik op naaiweekend, al 3 jaar gaan we met een vaste kliek van 20 geweldige madammen een weekendje op hobbyretraite. Elk jaar beloof ik welvoorbereid op weekend te gaan, en elk jaar kom ik aan met m'n bergen stof, en vertrek ik met evenveel...

Dit jaar koos ik ervoor om 2 jassen te maken voor de kinderen. Voor Elien maakte ik reeds een jasje uit ottobre, en ik moet zeggen, het geeft wel voldoening om je kind elke dag met een zelfgemaakt kledingstuk naar school te zien gaan. En de complimentjes doen uiteraard ook deugd.

Op de lapjeskraam in Maastricht kocht ik een tijdje geleden softshell van Poppy. Op het stoffenspektakel in Genk kocht ik een gigantische lap grijze softshell. Snel zag ik er jasjes in, maar een juist model zoeken dat je 100% aanstaat, is moeilijk... Na wat gegoogle en rondgeneus op facebookgroepen kwam ik uit op de Neptun van Heidimade. Dit volledig Duits patroon vergt enige vertalingen en improvisaties...

Ik leerde VEEL bij, vo…

Het glas is halfvol, mijn wasmand is nog voller

Nieuw jaar, nieuwe ik,nieuwe voornemens, nieuw blablabla...

Veel is er wel veranderd, mijn werkuren veranderden, veranderingen in privesfeer (ons gezin is nog altijd hetzelfde hoor), en afscheid en ontmoeting vonden elkaar regelmatig.

Mijn nieuwe voornemen is om bewust meer tijd te steken in mijn hobby's, en om de stoffenberg in het kot achter deftig aan te pakken. Vorig jaar hield ik de 10 dingen naaien-challenge, waar ik 10 stuks bij naaide voor ik nieuw stof mocht kopen, gezien de solden tot 2 februari duren, ga ik daar nu niet aan beginnen. Wel ga ik 10 stofkes die gebruiken eerst gebruiken, voor ik een ander gebruik. Met mijn nieuwe overlock zal dat wel lukken zeker? ;)