Doorgaan naar hoofdcontent

Celia Linkparty


Naaiboekjes, je hebt er altijd teveel en altijd nodig. Zeker wanneer er een nieuw uitkomt. Wat dan nog leuker is, is altijd uitkijken naar de volgende editie, en mocht ik een kijkje nemen naar de nieuwe patronen van het nieuw naaitijdschrift Fibre Mood. Nuja, nieuw, het is al aan haar 3e editie bezig!

Ik stelde me meteen kandidaat om een vrolijk jurkje te testen, namelijk de Celia. Gezien ik vorige maand een nieuwe overlock kocht, was dit het moment om hem uit te testen. Ik kan er uren over babbelen, maar daarover gaat deze blogpost niet. Neenee, dus, Celia! De naam alleen al, straalt klasse, pit en bloemetjes uit. Het jurkje trouwens ook.

Waar moet ik beginnen? Goh, de tekening sprak me enorm aan, een asymetrisch topje, een rimpelrokje eronder, redelijk simpel en makkelijk voor een beginnende naaister, die toch meer ineen wilt zetten dan een gewone trui als eerste stuk.Ik maakte de 110 (5jaar) voor mijn net 5 geworden kleine dame. Het uitknippen ging vlotjes, je krijgt meteen een beeld hoe je jurkje eruit gaat zien, wat je motiveert om het ineen te zetten. De handleiding is duidelijk geïllustreerd en je krijgt een duidelijke uitleg wat het rimpelen aangaat. Ik deed alles met mijn overlock, op het rimpelen en het zomen na, hier gebruikte ik mijn naaimachine voor.

Na een klein uurtje was ik klaar met mijn eerste Celia! Elien vond het een danskleedje, wat ik als mama echt aanzie als een compliment. Ik gebruikte een zwaardere tricot, in plaats van de sweaterstof, met bloemetjes en koos voor boordstof met glitters in om hem extra feestelijk te maken.


 Ik moet zeggen dat ik hem wel geslaagd vind, het okergele boordstof pas perfect bij de bloemetjes, en mijn dochter? Die poseerde als een model en zei dat het goed was.
Wat vinden jullie?

Patroon: Celia uit Fibre Mood #3
Stof: bloemetjes Penelopy van Designed by Poppy, boorstof met glitter ook van Poppy (beide gekocht bij de lapjeskraam in Maastricht
Laarsjes: Bristol
Maatje gebruikt: 110, Elien is 5 van in november.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Taylor Linkparty

I'm in the mood for Fibre.... Nee, wacht, dat klopt niet..... Bon, tadaaaaaaaa! Een nieuwe blog, weer dankzij Fibre Mood. Na dat hun vorige uitgave zo'n succes werd, besloot ik me weer op te geven voor het nieuwe tijdschrift uit te testen. De keuze was zwaar, ik geef het eerlijk toe. Een hippe hemdjurk voor Elien, of dacht ik ditmaal aan mezelf? Na lang twijfelen, dacht ik lekker aan mezelf.

Zoals jullie weten, koop ik mijn stoffen vaak in Maastricht, de lapjeskraam heeft de meeste stoffen van POPPY, en sinds een tijdje hebben ze een nieuwe lijn, FELIZ, wat geluk betekent. Jawel, we worden allemaal gelukkig van mooie stofjes.


Ik maakte hem aanzienelijk korter, ik denk 10 centimeter, gezien ik geen rekening hield met de zoom valt hij net wat korter dan verwacht, wat er dan wel voor zorgt dat dit een zalig zomerjurkje wordt. 
Ik maakte de jurk op een zondagochtend, hij stak redelijk snel in elkaar, het patroon bestaat uit 7 delen waarvan je 1 zelf moet tekenen, geen zorgen, het …

Naaien: Neptun Jas softshell

Het weekend van 22-24 februari vertrok ik op naaiweekend, al 3 jaar gaan we met een vaste kliek van 20 geweldige madammen een weekendje op hobbyretraite. Elk jaar beloof ik welvoorbereid op weekend te gaan, en elk jaar kom ik aan met m'n bergen stof, en vertrek ik met evenveel...

Dit jaar koos ik ervoor om 2 jassen te maken voor de kinderen. Voor Elien maakte ik reeds een jasje uit ottobre, en ik moet zeggen, het geeft wel voldoening om je kind elke dag met een zelfgemaakt kledingstuk naar school te zien gaan. En de complimentjes doen uiteraard ook deugd.

Op de lapjeskraam in Maastricht kocht ik een tijdje geleden softshell van Poppy. Op het stoffenspektakel in Genk kocht ik een gigantische lap grijze softshell. Snel zag ik er jasjes in, maar een juist model zoeken dat je 100% aanstaat, is moeilijk... Na wat gegoogle en rondgeneus op facebookgroepen kwam ik uit op de Neptun van Heidimade. Dit volledig Duits patroon vergt enige vertalingen en improvisaties...

Ik leerde VEEL bij, vo…